Piet Wieringa en Bennie Kluiter benoemd tot ereleden IJsvereniging Noorder Rondritten

Piet Wieringa en Bennie Kluiter zijn onlangs tijdens de jaarvergadering van de IJsvereniging Noorder Rondritten benoemd tot ereleden van de vereniging. De vergadering stemde unaniem in met dit voorstel van het bestuur.

Piet Wieringa zat 33 jaar in het bestuur. Hij is algemeen bestuurslid en secretaris geweest en de laatste 14 jaar diende hij als voorzitter. Wieringa speelt bovendien een belangrijke rol in de Stichting Natuurijs Klassiekers en was initiator van de marathon op het Lipnomeer en De ronde van Duurswold.

Bennie Kluiter is 25 Bestuurslid geweest. Kluiter was wedstrijdcoördinator vanuit de organisatie. Daarnaast heeft hij diverse periodes als interim voorzitter gefungeerd. De Onderdendamster is een wandelende encyclopedie als het om de Noorder Rondritten gaat. Bovendien finishte hij de noordelijkste schaatsklassieker in 1985 verdienstelijk als 5e.

Beide heren blijven als vraagbaak en ondersteuners bij de Noorder Rondritten en haar activiteiten betrokken. Naast het erelidmaatschap werden de mannen door Bart Jonkers, voorzitter van het KNSB gewest Drenthe en Groningen, gehuldigd voor meer dan 25 jaar bestuurslidmaatschap van een IJsvereniging.

Meer nieuwsberichten

Gewijzigde statuten zijn klaar

De statuten van de IJsvereniging Noorderrondritten zijn recentelijk aangepast door notariskantoor Huitsing en Poort, na goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering. Deze wijzigingen markeren een belangrijke

Lees meer »
wooden ladle and spatula on top of table

Noorderrondrit kouk

Noorderrondrittenkouk. 500 gram zulfriezend bakmeel 250 gram havermout 500 gram broen sukker 400 gram roombodder (langzoam smolten) Alles deurnkander ruiern en op n ienvette en

Lees meer »