Noorderrondritten fietstocht

Route

Fietsers kunnen kiezen uit een route van 60, 84 of 144 kilometer door de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta. Het middelpunt van de route ligt in Onderdendam, het vertrekpunt kan iedere plaats langs de route zijn. Vanaf Onderdendam loopt de oostelijke route (84 kilometer) langs Bedum, Groningen, Ten Boer, Appingedam en Uithuizen. In westelijke richting gaat de route (60 kilometer) via Baflo, Pieterburen, Zoutkamp en Winsum terug naar Onderdendam. De 144 kilometer is een combinatie van beide rondjes. De route is vooral geschikt voor wielrenners, e-bikes en voor meerdaagse fietstochten. 

Schaatsklassieker

De racefietsroute door Noord-Groningen draagt dezelfde naam als de schaatsklassieker op natuurijs, die in 1997 voor het laatst werd verreden. Waar het kan rijden fietsers dezelfde route als de Noorder Rondritten op de schaats. Op vier iconische plekken langs de route staan panelen met verhalen en foto’s die herinneren aan de schaatstocht.

Meer informatie

De Noorder Rondritten zijn het hele jaar door te fietsen. Meer informatie over de route met gps-bestanden is te vinden op https://routesingroningen.nl/sportieve-routes/ 

De Noorder Rondritten fietsroute is een initiatief van de provincie Groningen, het MFAC Loppersum en de IJsvereniging Noorder Rondritten.