Noorderrondrit kouk

wooden ladle and spatula on top of table

Noorderrondrittenkouk.

 

  • 500 gram zulfriezend bakmeel
  • 250 gram havermout
  • 500 gram broen sukker
  • 400 gram roombodder (langzoam smolten)

Alles deurnkander ruiern en op n ienvette en mit meel bestreude bakploat leggen en aandrukken met bolle kant van n lepel.

  • 8 zoere abbels (goudreinetten) schillen en ien stukjes sneden
  • 125 gram ienweekte rozien
  • 2 eetlepels sukker
  • 2 theelepels kaneel een vlotje citroensap
  • 2 koffielepels broen sukker 1 eetlepel custard
  • 1 eetlepel bloem

Deurnkander ruiern en op ’t beslag leggen en aandrukken. Ain aai kloppen en over de toart strieken.
Doar de toart mit amandelschoafsel streuen.
De toart 1 uur laank in ’t midden van een veurverwaarmde oven op 150 à 175 groadn bakkn. 

Meer nieuwsberichten

Gewijzigde statuten zijn klaar

De statuten van de IJsvereniging Noorderrondritten zijn recentelijk aangepast door notariskantoor Huitsing en Poort, na goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering. Deze wijzigingen markeren een belangrijke

Lees meer »