Noorderrondrit kouk

wooden ladle and spatula on top of table

Noorderrondrittenkouk.

 

  • 500 gram zulfriezend bakmeel
  • 250 gram havermout
  • 500 gram broen sukker
  • 400 gram roombodder (langzoam smolten)

Alles deurnkander ruiern en op n ienvette en mit meel bestreude bakploat leggen en aandrukken met bolle kant van n lepel.

  • 8 zoere abbels (goudreinetten) schillen en ien stukjes sneden
  • 125 gram ienweekte rozien
  • 2 eetlepels sukker
  • 2 theelepels kaneel een vlotje citroensap
  • 2 koffielepels broen sukker 1 eetlepel custard
  • 1 eetlepel bloem

Deurnkander ruiern en op ’t beslag leggen en aandrukken. Ain aai kloppen en over de toart strieken.
Doar de toart mit amandelschoafsel streuen.
De toart 1 uur laank in ’t midden van een veurverwaarmde oven op 150 à 175 groadn bakkn. 

Meer nieuwsberichten

NRR op de fiets

NRR op de fiets

Het mooie weer is terug: hét moment om op de fiets te stappen! Beleef de Noorderrondrit op de fiets, een prachtige bewegwijzerde route door het

Lees meer »

Jaarvergadering 2024

Tijdens de gezellige jaarvergadering werden Frans Hegeman, Ninetta Bodeus en Ludy Bultena herkozen en alle verslagen werden goedgekeurd. Vervolgens hield Hein Schepers een fantastisch verhaal.

Lees meer »