Helmadvies Noorder Rondritten

Het schaatsseizoen brengt niet alleen een gevoel van opwinding met zich mee voor liefhebbers van de sport, maar ook een noodzaak om de veiligheid van deelnemers te waarborgen. In dit opzicht heeft de IJsvereniging Noorder Rondritten een duidelijk standpunt ingenomen door de aanbeveling te doen dat deelnemers tijdens hun tochten een schaatshelm moeten dragen. Dit advies is niet alleen bedoeld om blessures te voorkomen, maar specifiek om hoofdletsel te minimaliseren en de algehele veiligheid van deelnemers te verbeteren. Een schaatshelm biedt extra bescherming voor het hoofd, die essentieel is om de impact van een val te verminderen.

 

Door het dragen van een schaatshelm wordt niet alleen de schaatser, maar wordt ook de algemene veiligheid op het ijs vergroot. Dit geldt vooral voor massale evenementen zoals de Noorder Rondritten, waar deelnemers zij aan zij schaatsen maar ook in tegengestelde richting schaatsen.

 

Het aanmoedigen van het dragen van een schaatshelm tijdens evenementen draagt bij aan de bewustwording van het belang van veiligheid tijdens het schaatsen. Bovendien gaan meer mensen het als vanzelfsprekend beschouwen om een helm te dragen voor hun eigen bescherming. Hoewel het dragen van een schaatshelm sterk wordt aanbevolen, is het belangrijk om op te merken dat deze alleen effectief is als hij goed past en correct wordt gedragen. Deelnemers moeten ervoor zorgen dat ze de helm kiezen die voldoen aan veiligheidsnormen en deze op de juiste manier dragen om de bescherming te maximaliseren.

Meer nieuwsberichten

Gewijzigde statuten zijn klaar

De statuten van de IJsvereniging Noorderrondritten zijn recentelijk aangepast door notariskantoor Huitsing en Poort, na goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering. Deze wijzigingen markeren een belangrijke

Lees meer »
wooden ladle and spatula on top of table

Noorderrondrit kouk

Noorderrondrittenkouk. 500 gram zulfriezend bakmeel 250 gram havermout 500 gram broen sukker 400 gram roombodder (langzoam smolten) Alles deurnkander ruiern en op n ienvette en

Lees meer »

Schema clustervergaderingen

De komende periode gaan bestuursleden in gesprek met de verschillende clusters. Tijdens deze bijeenkomsten worden onder andere afspraken met elkaar geverifieerd en worden materialen geïnventariseerd.

Lees meer »