Fietsroute Noorder Rondritten aanstaande zaterdag geopend

IJsvereniging Noorderrondritten, MFAC (organisatie Noorderrondrit op de fiets), het Routebureau Groningen en de provincie Groningen, hebben de krachten gebundeld om van de Noorderrondrit een route te maken, welke 365 dagen per jaar gefietst kan worden.

Inmiddels ligt er een volledig bewegwijzerde route van 150 km. De Noorderrondrit kan als één geheel gefietst worden en is daarnaast in twee lussen verdeeld. De lussen komen samen in Onderdendam en daarmee is de cirkel rond. Onderdendam is namelijk de plaats waar ooit op 24 december 1924 het idee ontstond om in Groningen een vergelijkbaar evenement te organiseren als de Elfstedentocht. Dit werd de Noorderrondrit.

Het verhaal van de Noorderrondrit wordt op enkele plekken langs de route verteld (Baflo – Appingedam – Fraamklap – Onderdendam). Er staan “infopanelen”, waar verhalen/anekdotes en foto’s op te zien/lezen zijn. Verder zijn toeristische ondernemers betrokken , zo worden er arrangementen gekoppeld aan de Noorderrondrit.

De link naar de route vindt u hier.

Meer nieuwsberichten

Gewijzigde statuten zijn klaar

De statuten van de IJsvereniging Noorderrondritten zijn recentelijk aangepast door notariskantoor Huitsing en Poort, na goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering. Deze wijzigingen markeren een belangrijke

Lees meer »
wooden ladle and spatula on top of table

Noorderrondrit kouk

Noorderrondrittenkouk. 500 gram zulfriezend bakmeel 250 gram havermout 500 gram broen sukker 400 gram roombodder (langzoam smolten) Alles deurnkander ruiern en op n ienvette en

Lees meer »