Fietsroute Noorder Rondritten aanstaande zaterdag geopend

IJsvereniging Noorderrondritten, MFAC (organisatie Noorderrondrit op de fiets), het Routebureau Groningen en de provincie Groningen, hebben de krachten gebundeld om van de Noorderrondrit een route te maken, welke 365 dagen per jaar gefietst kan worden.

Inmiddels ligt er een volledig bewegwijzerde route van 150 km. De Noorderrondrit kan als één geheel gefietst worden en is daarnaast in twee lussen verdeeld. De lussen komen samen in Onderdendam en daarmee is de cirkel rond. Onderdendam is namelijk de plaats waar ooit op 24 december 1924 het idee ontstond om in Groningen een vergelijkbaar evenement te organiseren als de Elfstedentocht. Dit werd de Noorderrondrit.

Het verhaal van de Noorderrondrit wordt op enkele plekken langs de route verteld (Baflo – Appingedam – Fraamklap – Onderdendam). Er staan “infopanelen”, waar verhalen/anekdotes en foto’s op te zien/lezen zijn. Verder zijn toeristische ondernemers betrokken , zo worden er arrangementen gekoppeld aan de Noorderrondrit.

De link naar de route vindt u hier.

Meer nieuwsberichten

Schema clustervergaderingen

De komende periode gaan bestuursleden in gesprek met de verschillende clusters. Tijdens deze bijeenkomsten worden onder andere afspraken met elkaar geverifieerd en worden materialen geïnventariseerd.

Lees meer »