Noorderrondrittenkouk.
- 500 gram zulfriezend bakmeel
- 250 gram havermout
- 500 gram broen sukker
- 400 gram roombodder (langzoam smolten)
Alles deurnkander ruiern en op n ienvette en mit meel bestreude bakploat leggen en aandrukken met bolle kant van n lepel.
- 8 zoere abbels (goudreinetten) schillen en ien stukjes sneden
- 125 gram ienweekte rozien
- 2 eetlepels sukker
- 2 theelepels kaneel een vlotje citroensap
- 2 koffielepels broen sukker 1 eetlepel custard
- 1 eetlepel bloem
Deurnkander ruiern en op ’t beslag leggen en aandrukken. Ain aai kloppen en over de toart strieken.
Doar de toart mit amandelschoafsel streuen.
De toart 1 uur laank in ’t midden van een veurverwaarmde oven op 150 à 175 groadn bakkn.